Kärleken är..


Bilderna har jag fått av min söta väninna Maggan som gifte sig med sin Bengt på Sicilien i juni 2011. Underbara foton och helt ljuvliga vänner 

Jag började med gesso - i massor, sen mist i olika blå nyanser som jag lät torka lite innan jag stryker/ gnuggar ut den med en liten svamp, lite blå papper från Fancy Pants (som jag fäste med Mod Podge), några sidor ur en pocketbok och tissue tape från Tim Holtz

Min favoritstjärna som jag gör själv (bigar från "avigsidan" och sen viker till så den blir "3D") Spetsen från Prima har jag "pillat" in under fotot som är fäst med 3D-kuddar. Massor av doodling ger skön effekt.

Metallfågel från Tim Holtz. Mini alphas från Adornit och Kaiser. Frimärken från mina gömmor...

Jag har lagt ett tunt lager gesso på bokstäverna - använder helst mina fingrar till denna applicering;)


Här ser man att jag kladdat lite gesso på stjärnan - LOOOOOOOVE gesso 

Det mesta av materialet kommer från Lektyg & Hantverk


Ha en försrollande sista juli!

Mija


Vicolo Stretto

Det har ju inte varit så mycke' strandväder i sommar så det har blivit massor av tid till att scrappa. Jag har fått en hel hög med fina foton av en go' vän som gifte sig på ljuvliga Sicilien tidigare i sommar. Här en bild på en mysig och typisk gränd i Taormina

Jag började med att lägga ett lager med modelling paste på min vita cardstock. En toapapperrulle fick hjälpa mig att göra cirklar för att få lite roliga effekter. När det torkat (använder min hårtork eller embssingfön för att skynda på torkningen) sprayade jag med mina favoriter i min glimmer mist samling. Jag gnuggar ut misten innan den tokat ordentligt - lite som jag känner. Papper kommer från My Mins Eye och några sidor från en pocketbok har jag också använt.
En kapsyl smyckad med en söt pebble från Prima. Blomma från mina gömmor
Cirkel i grungeboard signerad Tim Holtz, preparerad med gesso och sen "mistad" och doodlad.
Spets från bl.a Prima och bokstäver från Adornit
Här ser man toapapper-cirklarna, de underbara pappren och pocketboksidan med ett tunt lager gesso..
Det var allt för nu.
Ha det så gott, Mija

Coffe time...

Den här veckan har jag inspirerats av en polsk tjej som heter Anna. Första gången jag stötte på hennes, helt underbart coola alster, var i tidningen Scrapbooking m.m. (nr 5 2010) och då liftade jag av en av hennes Steampunk LO:s. Är du intresserad och vill se mer av hennes verk kolla in hennes blogg: http://tworzysko.blogspot.com/.

I botten har jag en svart cardsstock. Sen skar jag bort ca: 1 cm av kanterna runtom på en vit cardstock. Jag började med att färga med Tattered Angels Glimmer Mist (Sugar Maple och Patina) samt färgade och "klabbade" in vit acrylfärg lite här och där. Därefter klippte, färgade och chalkade jag mönstrade papper från Teresa Collins häftiga kollektion Notations. Pappret med "Bingo" kommer från 7 Gypsies, Lille. Därefter satte jag dit mönstrade papper och foto och fortsatte att bygga upp min LO med mer färg, sandpappra lite här och var och sätta dit blommor från Prima, vilka jag också har färgat in med samma Glimmer Mist. Det blev också en "splash" med Tim Holtz Distress Stain (Vintage photo). Det finns ett sött litet charms hjärta som hänger på en lite kraftigare naturfärgad tråd. Jag har dekorerat vidare med Tim Holtz filmstrip, vita pearls, naturfärgad spets från Prima och Eyletts.

Hoppas att jag ger er lite inspiration såhär en söndagsförmiddag och givetvis finns materialet att köpa i butiken.

Ha det så bra!

Scrapkram

//Jenny


Strawberriefields forever

Härliga syltiga färger, massor av doodling och mist! Loooove scrapping!
Mija

baka baka liten kaka











Här har jag haft jättekul med olika papper, gesso och sidor ur en pocketbok (som jag läst). Rivit, limmat och doodlat! Hur kul som helst! Hoppas att ni blev liiiite inspirerade!

Ha en förtrollande helg!

Mija

Underbara My Minds Eye


Ibland är det svårt att få till det..Jag har haft lite scrapblock - inte fått ro till att sätta mig ner, inte vågat, orkat ellet velat! Ibland blir det bara så - är det någon som känner igen sig? Det är ju så synd när man har ett så läckert kit som bara skriker att få bli scrappat!

Så fick jag några ljuvliga foton av en kär vän som nyligen gifte sig på Sicilien! Kan ni tänka er nåt' mer romantiskt? Det kan inte jag. Vips kom inspirationen och lusten tillbaka! Här en bild på bruden på balkongen - några timmar innan vigseln...










Papper My Minds Eye, pebbles och spetsar från Prima, gesso, doodling och lite "pryttlar" från mina gömmor!

Ha det så gott i sommarsverige!

Mija

Girls Notations - mini mini album.

Hej igen!

Här kommer då mitt busiga mini...mini album med Teresa Collins fina papper och Die-Cuts från serien Notations. Jag har använt påsar som bas. Dessa har jag vikt och skurit av så att de blir i olika storlekar. Om du vill veta hur jag har vikt så kan du titta på tidigare inlägg: Påsalbum + 7 Gypsies = sant.

Förutom mönstrade papper och Die-Cuts har jag använt Teresa Collins band, chipboard dekorationer som t ex blommor och klockor, 7 Gypsies Tissuepaper, Tim Holts tejp, Adornit svarta bokstäver, stickersbokstäver, tyll, bling, pearls och en clearblomma från Pink Paislee. Jag har även "splashat" med Tim Holtz Distress Stain

Hoppas att jag ger er lite inspiration och att ni prövar göra små minialbum. Allt jag har använt finns att köpa i butiken.

Ha en härlig söndag!

Scrapkram

//Jenny


Minialbum under arbete...

Hej på er!

Jag är mitt uppe i ett projekt som jag startade på Pias invigning av "nya" Lektyg och Hantverk, butiken som numera finns på Fredsgatan 13 - tillsammans med Babyproffsen. Det är ett Crazy Girls Notations - mini, mini album, som jag kommer att presentera i slutet av veckan. Det är byggt på påsar och papper från Teresa Collins senaste kollektion Notations.

Såhär kan det se ut på mitt scrapbord. Produkter som jag måste ha nära till hands är, förutom basprylar som sax, lim (klart bäst enligt mig är Scrappy Glue), linjal, kniv m.m, Glimmer Mist (Tatterd Angels), Distress Inc och massor...massor av dekorationer från Teresa Collins.

Här vill jag visa en tags som kommer att finnas i mitt album. Jag använder Die-Cuts från serien Notations, Glimmer Mist och Distress Stain - NYHET för mig och galet häftigt att använda...

Jag SPLASHAR! håller Distrees Stain flaskan rakt ovanför tagsen och "slår" en gång på tagsen - inte mitt eget påhitt - och vips så har du en splash... :) Jag gör två stycken och på den ena, innan den har torkat, så blåser jag med munnen och då sprider sig färgen - coolt.

Sen dekorerar jag min tags med foto och lite dek från serien Documented, bling och fjärilar som jag har klippt ut från Tim Holtz Tissue tape - häftig effekt får du om du fyller i med vit penna och ritar svarta konturer.

Det var allt för den här gången... men... snart kommer det mera. :)

Ha en underbar dag!

Scrapkram

//Jenny


Nu händer det saker....

Hej alla glada pysslare!
Nu händer det saker hos Lektygochhantverk. Vi har flyttat till Halmstad. Butiken finns nu i samma lokaler som Babyproffsen dvs på Fredsgatan 13 och med samma öppettider :).

Vi har invigning idag och imorgon vilket vi firar med att ge 15% rabatt på scrapbookingsortimentet i vår fysiska butik!

Erbjudandet gäller endast i den fysiska butiken och den 1/7 och 2/7!

PS. Imorgon lördag kommer Jenny att vara i butiken och dema mellan kl.11-13.

Välkomna!
Pia

Mixed Media


Det var ett tag sen sist - men bättre sent än aldrig, eller hur!? Jag har fått ett jättehärligt DT paket av Pia som jag inte hunnit sätta tänderna i än... Det är papper från My Minds Eye och en massa annat mumsigt.

Pias butik har bytt lokal. Från Haverdal till Fredagatan 13 i centrala Halmstad! Den finns numera inrymd hos "Barnvagnsexperten" som Pia driver sen' en tid tillbaka.

Hjärtligt välkomna!


Ha nu en riktigt skön helg allesammans - vi ses:)

Mija

RSS 2.0