En tavla till en 18-årig tjej

Min dotters bästa kompis fyllde 18 år för ett tag sen. Jag gjorde denna LO som jag monterade på en canvas 30X30 cm:Jag har grundat med gesso och akrylfärg från STUDIO - finns i butikenPapper från Prima liksom fjärilen.  Den stora blingstenen kommer från Teresa Collins. Fågeln från Tettered Angels. Blomrankan, bokstäverna är från mina gömmor!


Mija

En kaffefilterblomma

Det är jättekul att göra egna dekoratiner. Här tänkte jag visa hur man gör en blomma av vanligt vitt kaffefilter!

Ni får ha överseende med min skärmatta som är oerhört kladdig....behöver nog en ny! Jag får hoppas på att ni uppfattar det som kreativt och artistiskt! ;)
Jag använde ett vitt melittafilter, Glimmer Mist och Glimmer Glam från Tattered Angels, en sax och en pensel.

Jag börjar med att klippa ut en cirkel.

Sedan klipper jag en spiral ur cirkeln.
Så snurrar jag spiralen runt ett penselskaft - man börjar längst ut och snurrar mot spiralens mitt. Ju hårdare man snurrar desto "tätare" blomma får man.
Därefter sprayade jag hela alltet med min favorit-mist (man kan också spraya innan man klipper spiralen).
När misten har torkat målar jag på lite - eller mycke´ - Glimmer Glam för mer effekt.Nu är min turkosa melitta-blomma färdig. Jag fäster den enklast på min layout, mitt kort, min canvas, min..... med lim.

Till sist vill jag tacka min fina vän Annlouise, alias Pysselfia, för tipset. Det var hon som inspirerade mig så att jag nu kan inspirera er!


Ha en fortsatt finfin helg!


Mija

Beach Babe och massor av färg


Hej där!

Kul att du tittar in! Det var ett tag sen bloggen uppdaterades...sorry! Här kommer hur som helst lite färg, glam och glamour...Massor av gesso, akrylfärg och mist...mina tre favoriter just nu! Lite papper från Fancy Pants senaste serie "Beach Baby". Jag kladdade även dit lite grönt silkespapper med decoupage-lim.Tyllblomma som jag knåpat ihop själv och en finfin grön prisma från Pink PaisleeBokstäver från bl.a Echo park och Kaiser. K:et är grungeboard målat med crackle paint. Plastblomman kommer från House of Three.


Läcker effekt med gesson, akrylfärgen och prisman

Det mesta av materialet hittar ni i butiken. Ha en finfin vårvecka - så ses vi när helgen närmar sig!

Mija

GESSO-time

Nu tänkte jag visa vad man kan göra med lite (eller mycke') GESSO. Gesso betyder krita eller gips - rätta mig om jag har fel - och används som primer när man målar med t.ex akrylfärg. Man kan applicera med pensel eller spatel eller svamp eller...Jag har lagt på ett rätt så tjockt lager med en bred pensel...För att få denna knottriga strukturen har jag använt en svamp...Här har jag bara dragit runt med min breda pensel...Det blir ju bara så läcker effekter...

Sen låter man det torka - det står på förpackningen ungefär hur lång tid det tar. Vill man inte vänta kan man skynda på med en emossingfön. Därefter kan man måla, mista, stämpla och/ eller skriva på den torra gesson. JÄTTEKUL!

------------------

Här ett exempel där jag använt förutom gesso, Fancy Pants (en av mina favoriterdesigners) nya serie "Beach Babe" och lite från Crate Paper (i fotomattan).

Blommor och pebble från prima - förutom min egna kaffefilterblomma. Spetsen har jag färgat in med Glimmer Mist.

Stor bling från Teresa Collins och mini-pebbles. Pistillerna är från mina egna gömmor...Jag har sprayat med Glimmer Mist och målat med arkylfärg. Innan misten och färgen torkart gnuggade jag ut det med en fuktig svamp. Då kommer relieferna i gesson fram tydligare - urläcker effekt. Tack Jenny än en gång för tips och inspiration.
Tack för att du tittade in och ha en riktigt trevlig helg!

Mija

En stjärna och en katt

Dessa två layouter finns även i Pias välfyllda butik!

Det kommer in nya mumsiga pysselprylar hela tiden. Hennes hyllor är fulla med nyheter och fina papper. Vi väntar med spänning på en sändning med bl.a gesso och akrylfärger...Jag håller på att skapa en LO med Fancy Pants nya papperserie "Beach Babe" som redan finns i butiken. På den LO'n använder jag också en massa akrylfärg och gesso. Den kommer upp här på bloggen i slutet av veckan. Då ska jag även förklara vad gesso är och hur man kan använda detta roliga "kladd"!!

Här kommer en STJÄRNA och en KATT så länge:
Här är det mycke' Glimmer Mist, Glam och Glaze i vanlig ordning. Det är så kul att göra sina egna bakgrunder. Det är inspiration som jag fått från Jenny D. Det var hon som "lurade" in mig i "Tattered Angels-paradiset".

Ha det nu så gott tills vi ses igen!

Mija

Ett vårtecken 2011...

Kankse lite sent med första vårtecknet? Oavsett att några av mina rabattblommor redan har blommat så är det ändå det första teckenet på att våren äntligen är här, något speciellt. På den här LO:n har jag använt en teknik som Mija Comstad lärde ut på en av Atelje Lektyg och Hantverks Scrapmara - att använea vit Crackel Paint på mönstrat papper, super coolt tycker jag. Jag har även mistat, stämplat, chalkat och färgat en vit cardstock. Mönstrat papper som jag har använt här är helt underbara papper från Fancy Pants. Både clear blomma, fjäril, bling och stämpel är från Pink Paislee. Jag har använt tejp i kanterna som är från Tim Holtz. Stickers bokstäver från Prima Marketing. Tegelväggstämpeln, samt den lilla fågeln och staketet kommer från mina gömmor (fågel och staket är dies från Tim Holtz).

Scrapkram

//Jenny


The best things in life are you!!

Den här LO:n är mestadels skapat med Tim Holtz papper och dekorationer. Fotot är nytaget - det har ju varit så varmt de senaste dagarna - och är på mig tillsammans med mina underara flickor.

Jag hade riktigt kul när jag skapade den här LO:n. Jag har målat, mistat, chalkat, stämplat, rivit, klippt och klistrat. Att riva och dekorera med tejp ger en jätte cool effekt, en idé som jag har fått av Mija - Tack Mija för all inspiration! :)


Ha det bäst och pyssla på!

Scrapkram

//Jenny


Vinnaren är utsedd...

Hej!

Efter mycket funderande har vi nu utsett en vinnare. 

Vi motiverar vårt val såhär:

En härligt kreativ och cool LO, ett vackert och känslosamt foto, ett för oss nytt sätt att skapa med Teresa Collins underbara papper och på toppen av dessa fina papper en egenhändigt virkad spets. Två hobbies i kombination. Det gillar vi!

Grattis Kristina Leek!!!

Maila din adress så kommer ditt vinstpaket per post.

För er som inte vann denna gång, det kommer fler tävlingar...

Ha en härlig söndagkväll,
Pia, Jenny och Mija


Till något helt annat.
Då vädret inte inbjöd till promenad denna söndag eftermiddag passade jag istället på att lägga in Pion Designs nya papper Minnenas Ateljé i webbutiken, kika under nyheter v 18. Där finns givetvis många fler än nedanstående.
Kommande vecka blir mycket förberedelser inför mässan i Kungälv nästa lördag, hoppas vi ses där.

Det kommer att komma hem många nya produkter innan dess så håll ut. Kan dock tänkas att de först efter helgen hamnar i webbutiken.

/Pia


RSS 2.0